2023.gada izskaņā Latvijas Universitātes Bioloģijas fakultātē ir saņemta priecīga ziņa, ka Bioloģijas fakultātes paspārnē iznākošais žurnāls "Environmental and Experimental Biology" ir iekļauts daudznozaru zinātnisko publikāciju bibliogrāfiskās un citēšanas informācijas Scopus datubāzē.

Environmental and Experimental Biology ir starptautisks recenzēts zinātnisks žurnāls, kas iznāk četras reizes gadā. Tā iznākšanas sākumā kopš 2003. gada žurnāls iznāca kā “Latvijas Universitātes rakstu krājums” sērijā “Bioloģija” (Acta Universitatis Latviensis; ser. Biology), bet kopš 2010. gada tā nosaukums ir Environmental and Experimental Biology.

Žurnāls publicē oriģinālrakstus, pārskata rakstus un konferenču ziņojumus bioloģijas dažādās jomās, ar plašāku bioloģisko problēmu izpratni, kas atspoguļo mijiedarbību starp dažādām organismu grupām heterogēnos vides apstākļos, kā arī starp organismiem un vidi. Žurnāla publikāciju klāstā ietilpst raksti par funkcionāliem pētījumiem dažādās bioloģiskajās sistēmās visos organizācijas līmeņos, kuru mērķis ir noskaidrot ģenētisko, bioķīmisko, šūnu, fizioloģisko un ekoloģisko mehānismu darbības principus. Žurnāls publicēšanai izskata arī starpdisciplinārus agrobioloģijas, biomedicīnas, bioķīmijas, bioģeogrāfijas, biofizikas, biotehnoloģiju, selekcijas, ķīmiskās ekoloģijas, vides aizsardzības, evolūcijas, mežsaimniecības, hidrobioloģijas, jūras bioloģijas, dabas aizsardzības un citu saistīto jomu pētījumu rakstus.

Pirmajos septiņos iznākšanas gados publicēti 96 raksti, bet nākamajos 14 – jau 304. Žurnālā publicētie raksti jau šobrīd bieži tiek citēti citos Scopus iekļautajos zinātniskajos izdevumos, kas arī ir sekmējis Environmental and Experimental Biology iekļaušanu šajā prestižajā datu bāzē.

Žurnāla Environmental and Experimental Biology galvenais redaktors ir LU Bioloģijas fakultātes profesors Ģederts Ieviņš.

Žurnāla online versija 

Dalīties