Latvijas Universitātes Bioloģijas fakultātē viesosies Dr. Soon-Jae Lee no Lozannas Universitātes un pasniegs publisko lekciju angļu val. ar latvisko nosaukumu '' Izprast Mikorizas sēņu simbiožu ģenētiku agro-ekoloģijā.''

Lekcija notiks 7. novembrī plkst. 16:30 LU Dabas mājā 702. telpā/

Lekcijā Soon-Jae pastāstīs par sēņu genoma uzbūvi un evolūciju, omikas metodēm mikorizas sēņu-augu mijiedarbību izpētē un eksperimentiem ar dažādām lauksaimniecībā izmantojamām sugām to ražības palielināšanai.

Lekcija domāta plašai auditorijai - ikvienam studentam, doktorantam, pēcdoktorantūras pētniekiem gan bioloģijas, gan citās nozarēs no LU, kā arī kolēģiem no citām institūcijām.


Dr. Lee ir viens no vadošajiem Lozannas pētniekiem mikorizas sēņu populāciju ģenētikā, evolūcijā un mijiedarbībās ar augiem, ieguvis bagātīgu pieredzi strādājot kopā ar Prof. Ian Sanders (Lozannas Universitātes) un Prof Mohamed Hijri (Montreal University). Dr. Lee publikācijas ietver plašu tēmu klāstu mikorizas sēņu bioloģijā - no cirkādiskajiem ritmiem, RNs interferencei līdz sēņu genoma rekombinācijām un mikorizu ekoloģijai un pielietojumam augu aizsardzībā un ražības palielināšanā.

Dalīties