Latvijas Unviersitātes (LU) Bioloģijas fakultāte ( BF) turpina uzņemt jaunos studentus brīvajās studiju vietās bakalaura līmeņa studiju programmā "Biotehnoloģija un bioinženierija" un maģistra līmeņa studiju programmās “Bioloģija” un "Sporta zinātne".

Fakultātes absolventi var kļūt par augu fiziologu, botāniķi, ekologu, cilvēka un dzīvnieku fiziologu, hidrobiologu, mikrobiologu, biotehnologu, molekulārbiologu, zoologu. Ir iespējas strādāt universitātēs, pētnieciskajos institūtos, dažādās dabas aizsardzības institūcijās,  uzņēmumu laboratorijās, kas saistīti ar biotehnoloģijām, mikrobioloģiju un molekulāro bioloģiju, vides jomas uzņēmumos, selekcijas un izmēģinājumu stacijās, medicīnas-veterinārmedicīnas iestādēs, muzejos un nevalstiskajās organizācijās.

Biotehnoloģija un bioinženierija

Ar Rīgas Tehnisko Universitāti kopīgā bakalaura studiju programma "Biotehnoloģija un bioinženierija" ir licencēta 2020. gada 1. jūlijā. Studiju programma dod iespēju studentiem iegūt gan teorētiskās, gan praktiskās zināšanas un prasmes biotehnoloģijas un bioinženierijas jomā, iegūt iemaņas iekārtu un procesu projektēšanā, produktu izstrādē. Studijas notiek modernās auditorijās un laboratorijās LU un RTU, kā arī studiju procesā ir iespēja iepazīties ar praktisko darba organizāciju uzņēmumos. 

Bioloģija

Bioloģijas maģistra studiju programmas uzdevumi ir izveidot un padziļināt studenta priekšstatu par mūsdienu bioloģijas zinātnes kopējām attīstības tendencēm dabas, medicīnas un sociālo zinātņu attīstības mijiedarbībā, kā arī sniegt mūsdienīgas teorētiskas zināšanas kādā no bioloģijas apakšnozarēm. Studenti piedalās pētījumu projektos un veic kvalitatīvu zinātnisko pētījumu pieredzējuša akadēmiskā personāla vadībā, rezultātus apkopojot maģistra darbā.

Sporta zinātne

Studējošajiem ir iespēja pētīt, analizēt un attīstīt labvēlīgos sporta un fizisko aktivitāšu aspektus – fiziskos, garīgos, emocionālos un sociālos, kas uzlabo veselību un dzīves kvalitāti visiem indivīdiem, no bērniem un jauniešiem līdz senioriem, no pacientiem ar nopietnām patoloģijām līdz profesionāliem augsto sasniegumu sporta atlētiem, sekmējot pētījumos balstītu starpdisciplināru zināšanu pārnesi uz sabiedrībā aktuālām sporta zinātnes tēmām.  Programma piedāvā trīs iespējamās specializācijas jomas, no kurām izvēlēties: biomehānika un neirozinātne, sporta slodžu fizioloģija un bioķīmija, sporta psiholoģija un sabiedrības veselība.

 

Pieteikšanās

Uzņemšanas turpināšanā iespējams pieteikties, aizpildot elektronisko veidlapu un augšupielādējot nepieciešamos dokumentus. Elektroniskā veidlapa Bioloģijas fakultātes bakalura studiju programmā un Elektroniskā veidlapa Bioloģijas fakultātes maģistra studiju programmās ir pieejama no 27. jūlija līdz 31.augstam.

Studijām iespējams arī pieteikties klātienē fakultātē vai filiālē to norādītājos datumos (informācija par pieteikšanos un iestājeksāmenu kārtošanas laikiem katrai fakultātei atšķiras). Uzņemšanas grafiku un studiju vietu piedāvājumu koledžas un bakalaura līmeņa programmās var apskatīt ŠEIT un maģistra līmeņa programmās var apskatīt  ŠEIT.


Reģistrācija un studiju līguma parakstīšana
27.07.- 01.09. - klātienē fakultātē Jelgavas ielā 1, Dabas mājā, 224. telpā. No 09.08. līdz 22.08. 202.telpā

   

Dalīties