Pieteikšanās bakalaura līmeņa studijām Latvijas Universitātē (LU) sāksies 28. jūnijā. Topošie studenti var pieteikties divām akreditētajām akadēmiskajām bakalaura studiju programmām “Bioloģija” un “Biotehnoloģija un bioinženierija”.

"LU Bioloģijas fakultāte piedāvā iespēju iegūt augstāko izglītību visos līmeņos bioloģijā, izvēloties kādu no daudzajiem bioloģijas apakšvirzieniem, iegūstot gan teorētiskās zināšanas, gan iemaņas darbam dabā un laboratorijā. Ar RTU kopīgā studiju programma “Biotehnoloģija un bioinženierija” ļauj kļūt par vieniem no pirmajiem absolventiem strauji augošā un pieprasītā virzienā, ar unikālu iespēju kombinēt dabaszinātņu un inženierzinātņu jomas. Maģistra līmenī ir iespēja specializēties Uzturzinātnē, kļūstot par speciālistu, kas pārzin uzturzinātnes teoriju, lai to izmantotu pētījumos un praktisko jautājumu risināšanā; kā arī Sporta zinātnē, pētot, analizējot un attīstot labvēlīgos sporta un fizisko aktivitāšu aspektus," uzsver BF dekāns, prof. Didzis Elferts.

LU BF piedāvā daudzpusīgas studijas, kurās studenti iegūst zināšanas gan bioloģijas nozarē, gan ar to cieši saistītās ķīmijas, medicīnas, fizikas, ģeogrāfijas un citās zinātņu nozarēs. Biologi pēta visu, sākot no molekulām un beidzot ar ekosistēmām.

Sadarbojoties ar citu nozaru pētniekiem, izveidotas tādas zinātnes, kā biofizika, bioķīmija, bioģeogrāfija, bioinženierija un pat biomatemātika! Biologi ir visur, veicot pētījumus visdažādākajās jomās un strādājot pie svarīgiem atklājumiem, kas skar visu sabiedrību. Arī šobrīd, pandēmijas laikā, biologi strādā pie jaunā vīrusa Covid-19 izpētes un vakcīnu izstrādes.

Studiju programmas

Bioloģijas fakultāte piedāvā studijas divās bakalaura līmeņu studiju programmās.

Bioloģijas bakalaura studiju programmas mērķis ir sniegt studentiem plašas zināšanas vispārējos bioloģijas priekšmetos un dabaszinātņu pamatos, kā arī uzsākt specializāciju kādā no bioloģijas apakšnozaru grupām. Studenti var apgūt kādu no 18 bioloģijas apakšnozarēm, sākot no molekulām un beidzot ar ekosistēmām, kā arī iegūt zināšanas par cilvēka anatomiju un fizioloģiju.

Studiju programma ir licencēta 2020. gada 1. jūlijā. Studiju programmas mērķis ir sagatavot augsti kvalificētus speciālistus un zinātniekus, kuri spēj konkurēt gan vietējā, gan starptautiskajā zinātniskā darba tirgū dažādās biotehnoloģijas un bioinženierijas nozarēs.

 

Iepazīsti savu nākotnes fakultāti video stāstos!

 

Elektroniskā pieteikšanās studijām un pieteikumu elektroniskā apstiprināšana portālā www.latvija.lv norisināsies no 28. jūnija līdz 11. jūlijam. Savukārt elektronisko pieteikumu klātienē varēs apstiprināt no 6. jūlija līdz 12. jūlijam, bet pieteikumu izveidot un apstiprināt klātienē vienā no augstskolu uzņemšanas punktiem varēs no 6. jūlija līdz 12. jūlijam.

Aicinām iepazīties ar uzņemšanas kārtību LU mājaslapā.

Ja radušies jautājumi par iestāšanos LU: 

Zvani: 67034444.

Raksti: studijas@lu.lvWhatsapp 24789066 vai Facebook: @latvijasuniversitate.  

Izvēlies panākumus! Studē LU!

Dalīties