Latvijas Universitātes (LU) un citu augstskolu studenti līdz 6. oktobrim var pieteikties LU fonda mecenātu stipendijām 2017./2018. akadēmiskajam gadam, aizpildot tiešsaistes pieteikuma anketu un pievienojot nepieciešamos dokumentus LU fonda mājas lapā www.fonds.lv.

Pieteikties stipendijām varēs visi Latvijas Universitātes (atsevišķām stipendijām - arī citu augstskolu) studenti, kuru vidējā atzīme ir augstāka par 7,5 ballēm. Anketai būs jāpievieno arī EUROPASS parauga CV un motivācijas vēstule ar stāstu par tā autora sabiedrisko darbošanos un akadēmiskajiem sasniegumiem. Rekomendācijas vēstules Universitātes docētāji nosūta no saviem e-pastiem uz fonds@fonds.lv. Pavisam fonds šogad izsniegs 23 dažādas stipendiju kopas, kuru atbalstu varēs saņemt vairāk nekā 300 studenti no LU un citām Latvijas augstskolām. Vienas stipendijas apmērs ir no 1 420 līdz 7 000 eiro (Kurta Hāgena stipendija) akadēmiskajā gadā. Kopā LU fonds plāno izmaksāt stipendijās ap 380 000 eiro, no kuriem 44 300 EUR sastādīs Kristapa Morberga stipendijas. LU dižmecenāta stipendijas šogad varēs saņemt 15 LU un 6 RTU studenti. Vienas stipendijas apmērs ir 2 180 EUR/ak.gadā. Tāpat turpinās LU fonda sadarbība ar pašvaldībām. Šogad atbalstu savā novadā deklarētajiem pirmkursniekiem piedāvā Jelgava, Engure, Salaspils un Saldus. Šogad pirmo reizi LU studenti varēs pieteikties 5 jaunām stipendijām gan sociālo, gan eksakto, gan humanitāro zinātņu jomā:
  • LU Medicīnas fakultātes māszinību studentiem būs iespēja pieteikties <link http: www.fonds.lv stipendijas jauno-petnieku-stipendijas eksaktajas-zinatnes rusu-gimenes-stipendija>Rūšu ģimenes stipendijai.
  • LU Juridiskās fakultātes Maģistrantūras studiju programmas “Tiesību zinātne” studentiem un Rīgas Juridiskās augstskolas maģistrantūras studentiem būs iespēja pieteikties <link http: www.fonds.lv stipendijas jauno-petnieku-stipendijas socialajas-zinatnes kristines-krumas-stipendija>Kristīnes Krūmas stipendijai.
  • LU 1. bakalaura kursa pamatstudiju programmu studenti - bāreņi un bez vecāku apgādības palikušajiem – varēs pretendēt uz <link http: www.fonds.lv stipendijas petera-alunana-gimenes-stipendija>Pētera Alunāna ģimenes stipendiju.
  • Ar SIA “Ad verbum” atbalstu ir dibināta stipendija LU Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes studentiem - "<link http: www.fonds.lv stipendijas jauno-petnieku-stipendijas humanitarajas-zinatnes ad-verbum-pirmsskolas-izglitibas-pedagogijas-studentu-stipendija>Ad verbum" pirmsskolas izglītības pedagoģijas studentu stipendija.
  • Drīzumā LU Teoloģijas fakultātes studenti un studentes 2017./2018. akadēmiskajā gadā varēs pieteikties <link http: www.fonds.lv stipendijas jauno-petnieku-stipendijas humanitarajas-zinatnes ziemelelbas-macitaju-apvienibas-stipendija>Ziemeļelbas mācītāju apvienības stipendijai.
  Tāpat pirmoreiz tika piešķirta viena vienreizēja stipendija  EUR 200 apmērā 2017./2018. akadēmiskā gada Aristoteļa svētku pirmkursnieku runas konkursa laureātei - Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes studenti BSP "Speciālās izglītības skolotājs un skolotājs logopēds" studentei Viktorijai Krīgerei. Lepojamies, ka ar Amerikas latviešu Zariņu ģimenes atbalstu, kā arī, pateicoties Amerikas latviešu ziedojumiem, iegādājoties Latvijas Universitātes suvenīrus, ir iedibināta Baltimoras deju un dziesmu svētku mecenātu Izcilības stipendija, kuras kopējais budžets ir EUR 5 400. Stipendijas saņems labākie maģistra pirmā kursa pretendenti no katras zinātņu nozares. Viena stipendija ir tapusi, pateicoties novirzītajiem ziedojumiem, kas iegūti no grāmatas “Mācītājs Richards Zariņš. Dzīve divās pasaulēs” prezentācijas. Sīkāku informāciju par šogad pieejamām stipendijām ir iespējams atrast sadaļā Stipendijas”. Atbildes uz biežāk uzdotajiem jautājumiem ir atrodamas sadaļā BUJ. Nodibinājums Latvijas Universitātes fonds darbojas kopš 2004.gada un ir respektabla filantropijas organizācija, kura rūpējas par izciliem, centīgiem (arī ar nepietiekamu materiālo nodrošinājumu) studentiem, maģistrantiem, doktorantiem, pedagogiem, zinātniekiem un ar izciliem izglītības, zinātnes un kultūras darbiniekiem sadarbībā ar izglītību atbalstošiem mecenātiem un partneriem.

Dalīties