Latvijas Universitātes studenti 22. starptautiskajā izglītības izstādē «Skola 2016». © Foto: Toms Grīnbergs, Latvijas Universitātes Komunikācijas un inovāciju departaments.

Latvijas Universitāte (LU) aicina pieteikties konkursam studentus, kuri prot vai vēlas stāstīt citiem par studijām LU un kļūt par LU vēstnešiem braucienos uz Latvijas vidusskolām.

Vēstnešu galvenais uzdevums būs kopā ar LU Administrācijas un LU Studentu padomes pārstāvjiem doties uz Latvijas vidusskolām, lai dalītos pieredzē ar vidusskolēniem par studijām LU, kā arī citiem ieguvumiem un priekšrocībām, kas LU studentiem pieejamas. Par dalību vēstnešu programmā studentiem būs iespēja saņemt atlīdzību. “Vislabāk, kā ir studēt Latvijas Universitātē, var pastāstīt tagadējie studenti. Tieši no vienaudžiem vispārliecinošāk var gūt studentu gara izjūtu. Tāpēc daudzajos braucienos uz vidusskolām, kurp tās mūs aicina, vēlamies palielināt tieši studentu klātbūtni, izsludinot konkursu visu 13 fakultāšu studentiem pieteikties dalībai regulāriem vidusskolu apmeklējumiem,” par konkursu stāsta LU Komunikācijas un inovāciju departamenta (KID) direktora p.i. Guntis Rozenbergs. “Mēs vēlamies izveidot LU vēstnešu-studentu komandu, kuras dalībnieki varētu visa studiju gada garumā atbilstoši savām iespējām doties pie vidusskolēniem un patiesi un interesanti pastāstīt par studiju un ārpusstudiju iespējām Alma Mater. Domāju, ka studentus iesaistei šajā iniciatīvā iedvesmos saistoši bonusi, ko piedāvājam," turpina G. Rozenbergs. Atlīdzību par darbu LU vēstneši varēs saņemt dažādos veidos – atlīdzību 40 EUR apmērā par katra pasākuma vadīšanu, sporta nodarbību apmeklēšanu bez maksas vienu akadēmisko gadu, sezonas abonementu uz LU basketbola mājas spēlēm, LU suvenīrus 25 EUR apmērā, divus bezmaksas ielūgumus uz LU jubilejas balli un galda spēli (šahs, dambrete, puzle vai cita) ar pasniedzēju LU karcerī, kas atrodas LU galvenajā ēkā Rīgā, Raiņa bulvārī 19. Studenti no visām LU fakultātēm aicināti savus pieteikumus un motivācijas vēstules sūtīt LU KID uz e-pastu info@lu.lv līdz 14. janvārim. No tiem 20 piemērotākos studentus vēstneša amatam izvēlēsies komisija. Ikvienam potenciālajam vēstnesim LU KID sniegs apmācību prezentācijas prasmē, kā arī nodrošinās ar jau sagatavotām prezentācijām, video un izdales materiāliem.

Dalīties