Fotogrāfijas autors - Nils Rostoks

Pirmdien, 26. jūnijā, ar lekciju “Bacterial respiration and novel antimicrobial agents - it's a gas, gas, gas!” uzstāsies Šefīldas Universitātes profesors Roberts Pūls.

Pirmdien, 26. jūnijā plkst. 14.30, 545. auditorijā ar lekciju “Bacterial respiration and novel antimicrobial agents - it's a gas, gas, gas!” uzstāsies Šefīldas Universitātes, Molekulārās bioloģijas un biotehnoloģijas katedras profesors Roberts Pūls (Robert K. Poole, Department of Molecular Biology and Biotechnology, The University of Sheffield, Sheffield, UK). Viņa zinātniskās intereses saistītas ar baktēriju aerobā enerģijas metabolisma regulāciju un stresa fizioloģiju, baktērijām pielāgojoties dzīvei nelabvēlīgos un mainīgos vides apstākļos. Galvenie pētījumi veltīti elpošanas ķēdes lomai E. coli un virknē patogēno baktēriju to aizsardzībā pret skābekļa, slāpekļa monoksīda un oglekļa monoksīda izraisīto stresu.

Aicināti visi interesenti!

Doktorantūras skola “Augu un augsnes bioloģisko resursu izpēte ilgtspējīgai izmantošanai” pastāv kopš 2010. gada. Tajā studē LU Bioloģijas fakultātes un Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātes, kā arī Daugavpils Universitātes studenti. Lekcijas nolasījuši vairāk  nekā 30 ārzemju vieslektori. Sīkāka informācija par doktorantūras skolu atrodama www.lu.lv/studentiem/studijas/limeni/doktorantura/skolas/augi/.

Dalīties